Je tu čas prázdnin a dovolených a to je skvělá příležitost ke čtení! Pokud máte v létě plán nastudovat nějaké odbornější tituly a nebo “jen” listovat krásnými knížkami pro inspiraci, jste tu dneska správně.

Tady na blogu totiž najdete velkou spoustu úžasných tipů na knížky, stačí zalistovat archivem.

Sice nejsou vánoce, ale můžete udělat knižním dárkem radost sami sobě, že?  :-) Mrkněte na článek 10 tipů na dárky: Knihy o designu. (Knihu Design v českých zemích ale raději do kufru nebalte, je to bichle :-) )

Krásná na koukání je taky knížka  New Nordic Colour o novém skandinávském trendu v barvách.

Kniha Komfort v mikroprostredí je trošku náročnější odborné čtení, ale kdy jindy než za příjemných letních večerů se vzdělávat…

(kdyby vám to vzdělávání v létě šlo opravdu dobře, můžete se třeba 1. července připojit do našeho klubu, kde najdete spoooooustu studijních materiálů ;-)

Pokud vám v knihovničce chybí úplně základní literatura, kterou by měl mít každý designér, mrkněte na článek 10 knih o interiérech, které musíte mít

A do této kategorie patří i knížka Ivy Bastlové Zařizujeme interiér s českou designérkou. Tady je recenze.

No a abychom nezůstali jen u archivu a knížek o designu, tak mám pro vás ještě pár tipů na knížky o podnikání respektive osobním rozvoji, které sama právě čtu, nebo se na ně chystám.

tipy-na-knihy

1 – Technika Pomodoro – aneb, jak pracovat efektivně. Tuhle techniku někdy používám, ale spíš sporadicky a rozhodně mám co zlepšovat.

2- Metoda Bullet Journal – sleduji na Youtube pár lidí, kteří si dělají krásné zápisníky/deníky/plánovače. Ale já jsem zatím u ničeho nevydržela. Třeba mi tahle knížka pomůže :-)

3 – Knížku od Deepaka Chopry si moc ráda přečtu, často poslouchám jeho meditace, které dělá spolu s Oprah Winfrey. Je to balzám na duši…

4 – Peníze a zdravý selský rozum – o penězích není informací nikdy dost, zvlášť když jde o to, jak se rádi necháváme zmást, nevnímáme správně hodnotu atd. atd…

No a já si dám v létě i nějakou tu oddychovku, třeba dobrou fantasy… :-). Mám zálusk třeba na Kůži plnou stínů od Frances Hardingeové nebo Šest vran od Leigh Bardugo. Přiznávám, že někdy si připadám trošku divně, protože hodně knížek, co čtu, jsou v oddělení “young adult”. No a co, člověk je tak starý, jak se cítí, že?  :-)

Co vy?

Máte nějaké další tipy, co číst v létě? Podělte se v komentářích!