Právě vyšla kniha Tvoříme interiér s českou designérkou, kterou napsala Ing. Iva Bastlová, DiS. Já jsem z knížky nadšená, protože taková rozhodně na našem trhu chyběla. Pojďte se tedy na ní podívat blíže.

Kniha se v úvodní kapitole zabývá tvorbou konceptu, bez kterého není radno se do jakéhokoli zařizování pouštět. Ale připomíná i problematiku financí, časového plánování a spolupráce s designérem.

Tvoříme interiér

Další kapitoly jsou pak už rozdělené podle jednotlivých místností v bytě. U každé kapitoly najdete popis zařizovacích prvků a – a to je zvlášť důležité – přehled všech možných materiálů, od podlahy po stěny. Nechybí rady pro výběr svítidel, stínění oken nebo třeba dveří, van a toalet, ale i dekorací.

Tvoříme interiér

Speciální kapitolou je kapitola Materiály na výrobu nábytku, kde najdete vyčerpávající informace. A poslední kapitola vás pak připraví na samotnou realizaci projektu.

Tvoříme interiér

I když je kniha primárně určená veřejnosti – jako pomoc laikům při zařizování interiérů – neztratí se ani v knihovničce studenta nebo (začínajícího) interiérového designéra. A to hlavně protože:

  • obsahuje důležité informace z oblasti ergonomie a základní rozměry zařizovacích prvků
  • obsahuje přehled všech možných dostupných materiálů na našem trhu, včetně alternativních
  • Iva se s vámi dělí o své více než 15 leté zkušenosti z práce v oblasti interiérů a jejich navrhování

Prostě taková encyklopedie a příručka, která vám poslouží vždy, když potřebujete najít nejvhodnější materiály, argumentovat jejich výhody a nevýhody klientovi nebo když hledáte inspiraci pro řešení vašich projektů.

Jen si dovolím malou poznámku nebo spíš povzbuzení pro vás, začínající interiérové designéry. Iva radí čtenářům, aby při výběru designéra pro spolupráci hledali takové, kteří jsou zkušení, mají prokazatelně úspěšné realizace a spokojené klienty. To je naprosto pochopitelné a rozumné. Ale rozhodně byste se tím neměli nechat odradit, když teprve začínáte. Naopak. Je to výzva a motivace, abyste na sobě tvrdě pracovali, realizovali své návrhy, nechávali si je profesionálně nafotit… Pak si i vás jistě najdou ti správní potencionální klienti.

Knihu můžete pořídit zde.