Za chvíli jsou tu Vánoce a tak pro Vás dnes mám tipy na několik knížek, které už mám a nebo jsou na mém seznamu přání. Třeba vás budu inspirovat :-)

U jednotlivých knih klikněte na obrázek a budete přesměrováni do obchodu.

Urban Jungle

Když jsem tuhle knížku našla v češtině, tak jsem byla hodně překvapená – super, že se Grada rozhodla ji vydat, protože je opravdu úžasná. Pokud milujete pokojové rostliny (a ty by neměly chybět v žádném interiéru), tak tady najdete inspiraci na styling i tipy na pěstování a různé DIY projekty.

Urban Jungle

Útulný domov s rostlinami

A druhá knížka pro milovníky rostlin. Autor – Ian Drummond –  je interiérový designér a držitel zlaté medaile z výstavy Královské zahradnické společnosti v Chelsea – inspirace je zaručena!

Utulny domov s rostlinami

How to Style your Brand

Výborná knížky pro ty z vás, kdo už podnikají na volné noze a chtějí vybudovat svou značku. Knížka je vlastně návodem, provede vás krok za krokem vším, co je třeba – abyste na své zákazníky působili přesně tak, jak chcete. Podle knihy si vytvoříte manuál obsahující barvy, obrázky, písma atd., která pak budete používat na svém webu, vizitkách, letácích…

How to Style Your Brand

Extraordinary interiors

Tohle je knížka, které američané říkají “cofee table book” – prostě knížka, kterou budete chtít mít pořád při ruce na konferenčním stolku a prohlížet si ji kdykoliv. Nečekejte ale nějaké mainstreamové interiéry, jak už název napovídá, tahle knížka je plná nevšedních a originálních interiérů. Ale právě proto je skvělou inspirací.

Extraordinary interiors

In the Mood for Colour

Barevné inspirace není nikdy dost a Hans Blomquist je interiérový stylista, od kterého se rozhodně můžeme učit. V knížce nejsou ani tak interiéry jako takové, i když ty tu taky najdete, spíš jsou to ale barevná zátiší a aranžmá, která vás vtáhnou skutečně “do nálady”, kterou daná barva reprezentuje. A fotografie jsou nádherné! Koupit jí můžete i osobně v knihkupectví Book Therapy na Vinohradech.

In the Mood for Colour

 

Upcycling – ze starého nové

Pokud patříte mezi ty designéry, kteří se nebojí vzít do ruky kladivo nebo vrtačku, tak tahle knížka se vám bude líbit. Je v ní 20 projektů na proměnu “obyčejných” věcí v originální interiérové doplňky. Stolek z bubnu pračky, svítidla ze starých formiček… Upcycling je teď hodně aktuální téma a mluvilo se o něm i na odborném semináři ve Volyni – takže buďte trendy!

Upcycling - ze starého nové

Design v českých zemích 1900 – 2000

Tohle je opravdu krásná a výjimečná kniha, která by neměla chybět v knihovně žádného milovníka designu. Také si vysloužila nominaci na ocenění Magnesia Litera 2017. Je sice dražší, ale tahle investice se vyplatí :-)

Design v českých zemích 1900 - 2000 Tohle je opravdu krásná a výjimečná kniha, která by neměla chybět v knihovně žádného milovníka designu. Také si vysloužila nominaci na ocenění Magnesia Litera 2017. Je sice dražší, ale tahle investice se vyplatí :-)

Anglické knížky se nebojte objednat na www.bookdepository.com. Poštovné k nám je zdarma a já sama je často využívám a knihy vždy v pořádku dorazí. (Jen si pospěšte, pokud něco chcete na Vánoce, je už nejvyšší čas, ze zahraničí k nám knížky nějaký čas putují…)

A pokud nechcete kupovat zajíce v pytli, tak mrkněte na amazon.com, najděte si tam knížku, která vás zaujala a podívejte se “dovnitř”. Na Amazonu jsou téměř vždy ukázky z knih. Poštovné z Amazonu je ale drahé, proto doporučuji Bookdepository.

Tak co, o jakou knížku napíšete Ježíškovi? Napište mi do komentářů!

 

 

 

UložitUložit

UložitUložit

UložitUložit

UložitUložitUložitUložit