Každý designér vždy navrhuje interiér podle přání a potřeb klienta. V tomto projektu naší absolventky Markéty je ale vidět, že interiér se dá navrhnout i na míru a podle potřeb domácích mazlíčků. V tomto případě zejména koček, kterým byla věnovaná maximální pozornost, samozřejmě v souladu se stylem celého interiéru a potřebami samotných majitelů.

Kočky tady zkrátka hrají prim a jsou důležité. Markéta jim detailně promyslela jejich „království“ a jsou tady právoplatnými členy domácnosti.

Před návrhem obývacího pokoje s jídelnou už byla navržená a hotová kuchyň, takže bylo potřeba z jejího stylu a barevnosti vyjít. Celkově byl zvolen industriální styl, který ladí jak se samotným domem, tak kuchyní.

Líbí se mi, že Markéta použila můj oblíbený korek, v tomto případě jako obložení za televizí. Potvrzuje to, že tento materiál je opravdu všestranný a hodí se do různých stylů interiéru.

Pro sezení byla zvolená velikánská sedačka, což je pro 4 člennou rodinu super. Možná se bude zdát velkorysá, ale obecně mám pocit, že lidé volí sedačky spíše zbytečně malé. Když výrobce deklaruje, že je sedačka 4 místná, koupí si jí – jsou přeci doma 4. Ale když se chce celá rodina natáhnout u televize nebo přijde návštěva, tak místo bohužel nestačí

Vše v návrhu je krásně barevně i materiálově sladěné. Za zmínku stojí i volba zajímavých  svítidel a také kulatý koberec u sedačky – kopíruje prvek kruhu a koberec u jídelního stolu. Obvykle volíme koberce k sedačce obdélníkové, ale toto netradiční řešení vůbec nevypadá špatně.

No a samozřejmě skvělé je, co Markéta vymyslela pro kočičky. Mají na stěně všelijaké prolézačky a místa na ležení. Police navržené na míru nejsou možná vidět na první pohled, ale jsou chytře umístěné za sekačkou – aby kočky mohly chodit za sedačkou a skákat na prolézačky.

Obecně sekačka vypadá lépe, když není nalepená přímo na sedačku, a toto je skvělý tip, jak to vyřešit – ne jen pro kočky :-)

V prezentaci – galerii níže – najdete vše detailně popsané. (V galerii se pohybujte šipkami nebo klikněte pro zvětšení).

Projekt se moc povedl a je v něm spousta originálních a promyšlených detailů. A já už jen přeji Markétě, aby se jí dál dařilo a navrhovala krásné a funkční interiéry dalším a dalším spokojeným klientům (a jejich mazlíčkům) :-).