Milí čtenáři,

sama tomu nemůžu uvěřit, ale za dveřmi je datum, kdy vychází moje knížka Jak si zařídit domov. (Plánovaný „DEN D“ je 23. října, ale předobjednat knížku můžete už teď).

Jak knížka vznikala?

Nápad napsat knížku, která by pomohla lidem se zařizováním bydlení jsem měla už hodně hodně dávno. Někdy v době, kdy jsem ještě sama pracovala jako designérka a pořádala semináře a workshopy naživo. A ten nápad jsem tenkrát také zrealizovala. Možná, že u některých z vás by se ještě našla v nějaké zapadlé složce vašeho počítače e-kniha Jak zařídit interiér :-).

Ale jak šel čas a mé aktivity a zaměření se změnilo směrem ke vzdělávání interiérových designérů, jsem e-knihu přestala nabízet a skončila v šuplíku. Ale zůstal mi ještě jeden sen. Jednoho dne vydat knihu tištěnou. JEDNOU

Knihu, která by pomohla lidem postupovat správně podle jednotlivých kroků tak, aby byl výsledek perfektní. Dát jim rady, aby nedělali zbytečné chyby, zbrklá rozhodnutí – tak jako já, když jsem zařizovala své první bydlení bez jakýchkoli informací a znalostí postupů bytových designérů. Knihu, která by byla návodem jak na to. Krok za krokem.

Vydat tištěnou knihu mi ale připadalo (a právem) jako hodně velké sousto. A tak jsem to odložila na neurčito. I když ne tak docela. Něco jsem přeci jen udělala. Ten svůj sen jsem si stále připomínala. Měla jsem na stole (a stále mám) „kouzelnou krabičku“, kde jsem měla své sny a přání sepsané na papírcích a občas si z krabičky svůj sen vylosovala a představovala si, jaké to bude, až jednou přijdu do knihkupectví a tam budou ležet vyskládané výtisky mé knihy. A že to bude bestseller :-)))

A víte jak to je… Když si něco přejete, celý vesmír se spojí… A opravdu je to tak, jakkoli to zní jako pohádka :-)

Stejně mě ale neskutečně překvapilo, když mi v e-mailové schránce přistál dotaz paní Plickové z Grady, jestli bych nechtěla napsat knihu. No jistěže ANO!!! 

A tak, na konci roku 2017 slovo dalo slovo a já se pustila do psaní. Oproti původní e-knize, která měla stěží 60 stran má ta tištěná stran 192 :-)

Knížka se rodila dlouho. Je potřeba totiž velká spousta věcí, nestačí jen napsat text, to bylo nakonec snad to nejsnazší… Jsem proto neskonale vděčná nakladatelství Grada a zvlášť paní Plickové, paní Pokorné, grafikovi panu Plickovi i paní editorce… Sama bych to dohromady nikdy nedala. Věřím, že spoluprací se zkušenými profíky z nakladatelství vznikla knížka, která se vám bude líbit.

A hlavně: pomůže k lepšímu bydlení spoustě lidí!

Pro koho knížka je, co v ní najdete a jestli se hodí jen pro laiky nebo i (budoucí) interiérové designéry se dočtete 

 

 

Nebo můžete knížku rovnou

 

 

A jestli se vám knížka bude líbit, sdílejte ji dál. Dejte o ní vědět. Napište mi v čem si myslíte, že je dobrá (nebo v čem ne :-) ) . Na sociálních sítích používejte hashtag #jakzariditdomov. Uděláte mi obrovskou radost :-))))