Autorkou článku je Kateřina Klímová, absolventka našeho kurzu interiérového designu a kurzu navrhování kuchyní. Moc děkuji Katce za sepsání jejích dojmů. Jana
—————————————————————————–
Kurz navrhování kuchyní jsem absolvovala v roce 2017 a ráda bych se s vámi podělila o to, jaký dojem na mě kurz udělal.
Věděla jsem, že v blízké době mě čeká navrhování dvou kuchyní. (Jednu jsem měla v plánu navrhnout sobě a s druhou jsem slíbila pomoc mé sestře.) A taky jsem kurz brala jako přípravu na mou vlastní praxi interiérové designérky, ke které se neustále rozhoupávám. Byla jsem zvědavá a říkala jsem si, že aspoň budu více ponořená do tématu a donutí mě to nad mými projekty kuchyní více přemýšlet.
Od první hodiny jsem byla zaskočená, kolik toho nevím. Pokud někdo nyní řekne, že téma kuchyně je na celou knihu, tak už tomu věřím.
Dříve jsem jen mávla rukou: „No jasně, to víš, že jo, v kuchyni jsem pořád, vařím moc ráda, tak co by mě mohlo překvapit.“ pomyslela jsem si. „V kuchyni se mi musí líbit, takže musí být pěkná a když už se bude dělat nová, tak taky aspoň aby byla trošku trendy a taky aby korespondovala s celkovým interiérem. No pak aby se dobře uklízela, aby byla funkční. A musím mít vše při ruce, mít všechno kam uschovat, a kam odložit, a taky kde připravit.“ Aha!
Jo, je toho celkem dost, uznávám a pořád vlastně ne ještě všechno. „Taky by ta kuchyně nemusela stát majlant a mohlo by se mi podařit ji koupit za rozumnou cenu.“ Uměla jsem si představit hodně věcí, o čem ten kurz bude.
A o tom všem taky byl a na všechna ta „aby“ vím teď ta správná pravidla.
Ale přece jen byl ještě o něčem víc.
Iva Bastlová myslela i na to, co znát, když si chci kuchyň udělat na míru, vysvětlila, kdo jsou hlavní dodavatelé různých materiálů a co třeba čekat od truhláře. Zaznělo dost příběhů z praxe a navíc byl prostor v konzultačních hodinách zeptat se. Některé přednášky jsem si pouštěla i dvakrát, abych to všechno pobrala. A to je taky bezva, že se můžete k látce kdykoliv vrátit, protože v on-line kurzu, to jde ☺.
O kuchyni se říká, že je srdcem domova. Jsem ráda, že jsem moje přípravy nepodcenila a už se nebojím, že by se moje kuchyně nestala místem, kde se dobře vaří a jí☺.
Pokud i vy řešíte svou kuchyň anebo ji navrhujete pro klienty, snad Vám pomůže malý tahák v podobě 5 pravidel pro navrhování a myšlenkové mapy ke stažení. Najdete je v tomto článku: