Někdy se člověk nestačí divit, co dokáže architekt nebo projektant vymyslet. Rádoby kreativní stavba domu, který uvidíte na fotkách v prezentaci, vede k jedinému – složitému a nesmyslnému půdorysu bytu, kde v kuchyni spojené s jídelnou a obývacím pokojem je několik sloupů uprostřed místnosti, dveře jsou nevhodně umístěné, takže není možné pořádně rozvrhnout kuchyňskou linku a k tomu zbytečná příčka mezi kuchyní a vstupem do místnosti, která ještě víc prostor dělí a komplikuje.

Není snadné takový interiér řešit, a zvlášť, když jde o váš první cvičný projekt při studiu. O to víc chválím Kateřinu, která se s prostorem poprala na jedničku.

Navrhla zbourat příčku, čímž se prostor otevřel. A také změnila jednotlivé zóny (jídelní, obývací a hrací – viz slide č. 8), aby prostor měl smysluplnější využití.

Originální je i výběr materiálů, barev a vzorů a celkové ladění. Je to interiér pro ženu, takže je plný barev a květin.

Atypický barový pultík odděluje kuchyň a obývací část. Je to takový nenásilný předěl, který nezabírá moc místa. Dvě dělící příčky ještě oddělují linku a TV stěnu a také sedačku a herní část prostoru. Lamelové příčky jsou trendy a vidíme je snad všude, ale tady se mi líbí, že Kateřina navrhla lamely v rámu umístit úhlopříčně, takže to není něco, co má každý.

Sloupy byly nevýhodou interiéru. Ale proč neudělat z nevýhody přednost? Sloupy tak dostaly z jedné strany nátěr výraznou barvou. Není to ale už tak výrazné, jako původní nátěr růžovou barvou, který zvýrazňoval sloupy i překlady celé.

V projektu nechybí ani výkresy nábytku na míru a elektroinstalace s tím, že tam je naznačené, kde mají být které vývody, nicméně přesné zakreslení by – pokud by to bylo nutné – proběhlo až po konzultaci s elektrikářem.

Prohlédněte si prezentaci – po kliknutí na náhled se pohybujte šipkami.