Co je to boho styl

Termín boho pochází z francouzského slova la bohème, které definovalo pařížskou bohemii 19. století, tj. skupinu povstaleckých umělců žijících podle jejich vlastních pravidel. Snaha o svobodu a vzpoura proti buržoazním normám se odrážela také v interiérovém designu

Věděli jste, že slovo „boho“ pochází od Romů žijících v České republice? V té době se tento termín používal hlavně k popisu intelektuálů a umělců, kteří se zasazovali o život v rozporu s pravidly. Přívrženci Boho si vydělávali na živobytí poezií, filozofickým učením nebo psaním. Byli to typičtí svobodní lidé. Přikládali velkou důležitost rozmanitosti a svými veselými a nekonvenčními barvami, střihy a tvary se záměrně odlišovali od pochmurné buržoazie té doby. Úspěšně! Nekonvenční život a charakteristický vzhled stále formují boho styl a stále si nacházejí mnoho následovníků. S vybranými dekoracemi můžete jemně přenést tento styl na vaše čtyři stěny.

 

Barvy v boho stylu

Jsou to živé barvy, spousta fantazie a kreativní kombinace. Pokud však energetické barvy nejsou vaším šálkem čaje, nebojte se! Moderní verze tohoto stylu se trochu mísí s velmi oblíbeným skandinávským stylem, které se vyznačuje zemitějšími tóny a světlé odstíny.

Béžové, bílé, teplé odstíny žluté nebo tlumené zelené barvy budou fungovat skvěle.

 

Nábytek

V interiéru ve stylu boho se nenachází žádný nábytek náhodou – každý vypráví svůj vlastní příběh a je jedinečný.  Šatní skříň, komoda a noční stolek k  sobě vůbec nemusí ladit, ale právě naopak. Některé kousky můžete sehnat ve vetešnictví a na bleším trhu. Nevadí dokonce sem tam nějakých vad. Samoobnovení a překreslený nábytek budou perfektně ladit. Díky tomu bude mít váš nový starý nábytek skutečnou a jedinečnou duši.

 

Doplňky

Pamatujte, že celé uspořádání by mělo být založeno na přirozenosti – takto se vyznačují pletené makramé nebo slámové nástěnné závěsy. Tkané barevné gobelíny budou fungovat skvěle ! Máte rádi bohatě zdobená zrcadla? Do tohoto typu místnosti se budou perfektně hodit! Lněné povlečení je příjemné v létě a v zimě přirozeně hřeje. Doplňte ho dekou, přehozem i několika boho polštářky, které přidají na útulnost. Boho postel by měla přímo zvát k pár minutám odpoledního odpočinku.

 

Rostliny

Budou také zapotřebí rostliny, které dodají interiéru potřebnou barvu a dodají energii. Boho styl miluje každou zelenou a přirozenou, svěží atmosféru, kterou vytváří. Malé rostliny v barevných květináčích budou skvěle fungovat ve všech rozích domu – ať už na okenních parapetech, na policích nebo dokonce na zemi! Udělejte místo alespoň pro jednu větší rostlinu (pokud to velikost dovolí) a nezapomeňte na květiny ve váze. Nemusíte se omezovat – čím více, tím lépe. Myslete na teplotu i světlo, kterými pokoj disponuje. Skvěle vypadají palmy s velkými listy, které občas působí jako umělecká díla.

 

Nápady do interiéru ve stylu boho

Potřebujete trochu bohémského života? Představujeme naše oblíbené nápady pro boho styl v interiérech. Podívejte se na ně a najděte inspiraci, kterou potřebujete k vytvoření vašeho vysněného domova.

 

Ložnice v boho stylu

Lehkost a přirozenost! Ložnice v boho stylu se vyznačuje jemnými barvami, měkkými materiály a atmosférou, která podporuje relaxaci. Díky jasným barvám bylo možné dosáhnout dojmu prostoru a vytvořit místo, které je spojeno s příjemným nádechem prázdninového vánku. Snídaně do postele – nutnost.

TIP! Doporučujeme si přečíst také přehledný článek pro inspiraci, jak zařídit ložnici ve stylu boho.

 

Obývací pokoj

V boho obýváku si můžete zahrát s tvary a strukturami. Navzdory jednotné škále barev vypadá interiér velmi zajímavě a svěže. Skvělé místo pro odpolední kávu!

 

Koupelna

Koupelna ve stylu boho je skutečně jako domácí lázně! Je to místo, kde se ponoříte do čisté relaxace zabalené do přirozenosti.  Přírodní dekorace, dřevěné doplňky a ekologická kosmetika a zářivé barvy vám pomohou zrelaxovat po náročném dni. Denně provádějte dlouhá sezení ve vaně – zasloužíte si to!

 

Boho terasa

Na terase v boho stylu je místo pro všechny hosty – je to skvělé místo pro pozdní brunch, Obklopeni přírodou a společností přírodních materiálů se budete cítit jako v nebi a nedělní poledne se stane oblíbenou součástí týdne. Jídlo chutná nejlépe s přáteli! Neomezujte se pouze na snídani – díky atmosférickému osvětlení bude každá sklenka večerního vína skutečně kouzelná.

 

Styly interiéru: vlastnosti boho stylu

Co tedy charakterizuje boho styl v interiérech? Jak přinést do svého bytu závan této jedinečné lehkosti a přirozenosti? Zde jsou některé z nejdůležitějších prvků, kterým byste měli věnovat pozornost!

 

Na tyto vzory se můžete spolehnout v boho stylu

Populární boho styl se vyznačuje nejen výraznými barvami a dobře sladěnou kombinací stylů. Charakteristické jsou také originální vzory. Základem boho stylu jsou barevné textilie s efektivním potiskem s vlivem orientálních kultur.  Pokud tedy chcete do svého bytu vnést boho styl, směle kombinujte vzory navzájem. Jedná se o dokonalý styl interiéru pro svobodné duchy – současné i aspirující. Kromě grafických vzorů jsou v boho dekoraci velmi oblíbené také pleteniny, třásně a krajky. Na první pohled se mohou zdát příliš výrazné a lehkomyslné, ale v kombinaci s jasnými barvami vytvoří krásný a jedinečný celek.

 

Doufáme, že mezi neutrálními barvami nábytku a doplňků, třpytivými, barevnými flitry, neobvyklými vzory a přírodními materiály najdete svůj individuální vzhled. Díky tomu vytvoříte jedinečný interiér, který splní vaše požadavky a odráží vaši kreativitu. Objevte lehkost boho stylu! Pokud se vám líbí tento článek – zaregistrujte se na Westwing. kde vám už neuniknou naše aktuální tipy, nejlepší nabídky a kampaně, díky nimž bude váš domov krásnější.