Australská designérka Anna Spiro má svůj originální neotřelý styl kombinování předmětů, barev, materiálů i textur. Jak sama říká, v jejích interiérech se mixuje staré s novým, vzory a barvy, hranaté s kulatým, odvážné s konzervativním. Pojďte se inspirovat!

australská inspirace

australská inspirace

“Jsou to malé nedokonalosti a překvapení, která dělají prostor zajímavým.”Anna Spiro

australská inspirace

australská inspirace

australská inspirace

Pokud se vám Anny styl líbí a chtěli byste také dosáhnout podobného nenuceného a přitom sofistikovaného efektu v interiéru, můžete vyzkoušet Anniny rady:

  • Použijte nábytek (Anna konkrétně doporučuje starožitný), abyste uzemnili divokost použitých vzorů a barev.
  • Použijte jednu podkladovou barvu, která vše spojuje.
  • Hrajte si s neočekávaným – neobvyklá lampa, sbírka porcelánových psů nebo zvláštní vintage kousek nábytku…
  • Mixujte drahé s levným. Například jeden obyčejný levný polštářek ke kolekci luxusních vyšívaných. Nebo jeden extra kousek z vintage látky přidejte k hromadě polštářků z obchodního řetězce.
  • Vymalujte zdi bíle. K takovému mixu barev a vzorů to dodá neutrální klidné pozadí a vše se ideálně propojí. (Sama Anna se ale nebojí ani barevných zdí, jak vidíte na obrázcích).
  • Nezapomeňte na kolekci umění – nejlepší jsou sbírky střádané po mnoho let a které mixují hodnotná umělecká díla třeba s dětskými kresbami.

Co by Anna naopak rozhodně nikdy neudělala je, že by nekoupila všechen nábytek z jedné série. Preferuje mix nábytku, posbíraného třeba během let.

Rady pochází z knihy Absolutely Beautiful Things, kterou Anna vydala a ve které se o tajemství jejího stylu dozvíte vše. Knihu lze pořídit zde.

A mimochodem, Anna je také výborným příkladem toho, jak pojmout podnikání v interiérovém designu. Ale o tom si můžeme zase popovídat třeba někdy v našem klubu… :)