Před pár dny jsem měla možnost navštívit showroom s italskými obklady a dlažbou a objevila jsem několik zajímavých novinek a trendů.

První z věcí, která mě zaujala,  jsou 3D obklady. Sofistikované abstraktní plastické vzory vytvářejí díky hře světla a stínů velmi zajímavé efekty. Lze tak vytvořit originální a neokoukaný prvek a to nejen v místnostech, kde se keramický obklad přímo nabízí, ale také v různých komerčních prostorech – obchodech, wellness zařízeních a podobně a klidně i v obývacím pokoji. Při použití těchto obkladů se opravdu vyplatí přemýšlet důkladně i nad volbou umělého osvětlení v místnosti, aby co nejvíce podrthlo strukturovaný povrch.

Podívejte se na video. Můj favorit je řada Dune v kombinaci s obklady imitujícími přírodní dřevo.

Druhou zajímavostí jsou obklady imitující přírodní mramor. Ten je samotný velmi luxusní a drahý materiál, a také těžký (ne každý interiér, resp. konstrukce podlahy nebo zdí, unese váhu přírodního kamene). Jedinečnost kamene je v tom, že každý kousek je unikátní – má jiný vzor žilkování. To by při výrobě dlaždic mohlo být problémem, kdyby každá dlaždice měla stejný vzor – hotový povrch by nepůsobil věrohodně. Firma Atlas Concorde ale vyrábí dlaždice způsobem, že v jednom balení nenajdete dvě dlaždice s naprosto stejným vzorem. Iluze je tedy dokonalá.

 

Více si můžete prohlédnou na stránkách http://www.atlasconcorde.it/en/

Jak se vám líbí novinky?