Mezi dovednosti interiérového designéra patří, mimo samotného navrhování, také tvorba efektních a reprezentativních dokumentů. Musí svou práci ukázat v dobrém světle. Musí si vytvořit své portfolio s patřičnou grafickou úpravou – nestačí jen ukázat pár fotek na papíře. A musí klientovi prezentovat jeho hotový projekt v „hezkém balení“.

Takový dokument by měl mít vzhled sladěný s designérovou značkou a měl by vypadat po grafické stránce perfektně.

Portfolio nebo prezentace se dá vytvořit v mnoha programech. Za všechny můžeme jmenovat například Photoshop, případně InDesign. Oba programy jsou ale placené a práce s nimi není úplně nejjednodušší.

Já osobně ale ráda používám jednoduchý online program s názvem Canva. Většina jeho funkcí je zdarma, obsahuje mnoho šablon, díky kterým vypadá prezentace jako od profesionálního grafika a práce s programem je jednoduchá a intuitivní.

Natočila jsem pro Vás video návod, jak s Canvou pracovat, abyste si mohli snadno vytvořit své vlastní  portfolio a nebo prezentaci pro klienta. Nebo jakoukoli jinou grafiku pro web, marketing, sociální sítě atd. atd.  Podívejte se, jak snadné to je:

Program najdete na stánkách www.canva.com