Nabídka bytového zařízení v našich obchodech je sice pestrá. Ale možná někdy hledáte něco opravdu výjimečného, co nikdo jiný nemá. A nebo u nás zkrátka nemůžete sehnat to, co by se do vaší realizace hodilo. Naštěstí si dnes můžete vybírat i z řady zahraničních e-shopů, protože mnoho jich nabízí  zasílání i do ČR. Na velké kusy nábytku spíše zapomeňte, ale pokud toužíte po dekoracích, tapetách, textilních doplňcích či svítidlech, můžete směle nakupovat. Vybrala jsem pro vás 7 těch podle mně „nej“:

  1. Pottery Barn je první z amerických obchodů, kam ráda chodím i jen tak nakukovat pro inspiraci. Kromě prohlížení a případného objednávání můžete prozkoumat i  jejich blog Inside&Out. (update: od roku 2018 bohužel tento obchod do zahraniční nezasílá)
  2. Crate & Barell je také americký obchod. V horní liště obchodu najdete odkazy na další dva zajímavé obchody – designový CB2 (podívejte se na akutální novinku: nábytek a doplňky navržené ve spolupráci s Lenny Kravitzem!!) a dětský The Land of Nod.
  3. Anthropologie je ikonický obchod, který najdete jak v Americe, tak v Evropě, resp. v Anglii. Najdete tu kromě věcí do bytu i oblečení a doplňky. Nakupujte online v této anglické pobočce, poštovné je rozumné. Měla jsem možnost navštívit tento obchod v Edinburghu a je to opravdu nádhera. Výrobky jsou jedinečné a originální.
  4. Wallpaper Direct. Pokud sháníte tapety, tak jste tu správně. Mají kompletní nabídku snad všech známých značek. A pozor: posílají také vzorky! Vzorky jsou zdarma, platíte jen mírné poštovné. To je výborné, i pokud nakonec koupíte tapety v ČR, kde se vzorky shání těžko. Doprava například 3 rolí tapet z Anglie do ČR stojí cca 15 GPB, tj. něco okolo 550 Kč.
  5. Etsy je americká obdoba českého Fleru. Najdete tam tedy hlavně rukodělné a originální výrobky. Prodávající jsou z celého světa a tak se nezdráhají posílat své výrobky do zahraničí. Najdete tu skutečně originální kousky. Jděte rovnou do sekce Home & Living (abyste neskončili místo toho u prohlížení úžasných kabelek :-))
  6. Bookdepository není přímo obchod s bytovým vybavením. Je to knihkupectví, kde mimo jiné najdete i nepřeberné množství knih z oblasti interiérového designu. A těch u nás v knihkupectvích moc není. Zde najdete snad vše, co kdy v angličtině vyšlo. Od stylových průvodců po odborné učebnice. Tento obchod má ještě jednu výhodu. Poštovné do ČR je zdarma! Mohu opravdu vřele doporučti, obchod mám několikrát vyzkoušený a knihy vždy spolehlivě dorazí.
  7. Obrovský výběr anglických značek najdete také u John Lewis. Poštovné do ČR začíná už na 7,50 GBP. Podívejte se třeba na oddělení ložního prádla…

Znáte také nějaký obchod, který zasílá do ČR? Podělte se o něj v komentářích!