1. Něco na zeď

Na blogu „The Graphics Fairy“ najdete spoustu podobných obrázků, zejména ve vintage stylu, které si můžete zdarma stáhnout v PDF a vytisknout. Pak už stačí jen zarámovat a pověsit. Obrázky ze starodávných knih a encyklopedií se hodí do interiérů stylových ale ozvláštní i interiér moderní. Můžete vybírat z kategorií jako například botanika, ptáci, zvířata, anatomie, architektura, jídlo, různé nápisy a reklamy… A to je jen krátký výčet. Pro přehled všech kategorií klikněte ZDE. Je třeba klikat na názvy pod obrázky, nikoli na obrázky samotné (pro méně zdatné v angličtině doporučuji použít Google překladač)

2. Tabulová barva


www.curbly.com

Tabule pro psaní křídou jsou v poslední době velmi oblíbenou (a praktickou) dekorací. Zapomeňte ale na černou školní tabuli! Udělejte si tabuli v jakékoli barvě vás napadne! Natírat také můžete nejen zdi, ale i nábytek, květináče, krabičky… Díky jednoduchému triku lze jakoukoli barvu přeměnit na tabulovou:

zdroj: www.marthastewart.com

240 ml matné akrylové barvy ve zvoleném odstínu a 2 lžíce suché spárovací hmoty na dlaždičky promícháte a pak natřete zvolený povrch. Nejlepší je houbičkový štětec. Pracujte v malých plochách a každé místo natřete několikrát (3 a více vrstev). Po zaschnutí ještě vyhlaďte jemným smirkovým papírem. Důležité je potom celý povrch pomalovat bokem křídy, aby byl celý pokrytý a pak setřít měkkým suchým hadrem a pak lehce vlhkou houbou. Povrch je teď připravený pro psaní.

3. Zajímavá akce


Nenechte si ujít nevšední zážitek v ojedinělém lumináriu. QUIX LUMINÁRIUM můžete navštívit pouze od 15. do 18. července na letišti v Praze Letňanech. Stavba s netradičním exteriérem vám nabízí úchvatnou procházku bludištěm barev a světla. Bližší informace: http://www.designportal.cz/akce-vystavy/quix-luminairum-praha.html