V této speciální epizodě podcastu se s vámi podělím o zásadní novinky, které čekají naši Školu a Klub interiérových designérů od září 2024. Probereme všechny změny, které vám, jak doufám, přinesou větší hodnotu a pomůžou vám plnit si sny v oblasti interiérového designu.

Shrnutí nejdůležitějších bodů

Propojení kurzu a klubu:

    • Část původního kurzu Základy interiérového designu se přesune do Klubu jako „Interiérový design 1“.
    • Studenti, kteří dokončí úroveň 1, mohou pokračovat v pokročilém kurzu „Interiérový design 2“.

Struktura kurzů:

    • Kurzy úrovně 1 zahrnují: úvod do interiérového designu, principy designu, tvorbu konceptu, prostorové řešení interiéru, ergonomii, rozmístění nábytku, barvy, materiály, osvětlení, dekorace a počítačové programy.
    • Plánuji přidávat také nové kurzy, například na využití umělé inteligence v interiérovém designu.

Studijní cesty a skupiny:

    • Díky studijní cestě – plánu vašeho vzdělání – budete moct sledovat svůj pokrok
    • Studijních skupiny jsou skupiny „spolužáků“, kteří budou ve stejný okamžik procházet kurzy a budou se navzájem podporovat a motivovat. Skupiny budou startovat vždy v září a únoru.
    • Začít studovat bude ale možné kdykoli během roku. 

Změna platební periody:

    • Platby za členství se změní z měsíčních na čtvrtletní.
    • Členství Klub bude stát 2900 Kč za čtvrtletí
    • členství Klub+Kurzy 3900 Kč za čtvrtletí.

Zachování stávajících členství:

    • Pro současné členy Klubu se nic nemění. Zůstávají jim původní varianty Design nebo Design&Podnikání. 
    • Noví členové však budou mít nové varianty členství s více možnostmi. Stávající členové mohou přejít kdykoli na novou variantu, podle přání.

Výhody nového systému:

    • Vyšší hodnota členství za příznivější cenu.
    • Vše v jednom balíčku: základní i celoživotní vzdělávání, kontakty s ostatními designéry a podpora komunity.
    • Jedinečná platforma pro vzdělávání a podporu v interiérovém designu, která není nikde jinde k dispozici 
    • Možnost začít kdykoli bez velkých investic.
    • A stále platí, vše je online, z pohodlí domova (i když i živé akce a setkání taky pořádáme a těšíme se na ně :-) )

Víc informací ke studiu a kurzům

Víc informací ke Klubu interiérových designérů

 

Přepis je tvořen automaticky, omluvte případné chyby

00:08
Krásný den, milé designérky a designéři. Vítejte u téhle speciální epizody podcastu o designu a podnikání. Proč speciální? Protože v téhle epizodě se s vámi podělím o to, jaké novinky čekají naší školu a náš klub interiérových designérů od září 2024. Ty změny jsou poměrně zásadní a proto bych ráda touhle formou s vámi sdílela

00:38
co bude nového a jak to bude fungovat. A každopádně doufám, že tyhle změny budou pro vás pozitivní, že vám přinesou větší hodnotu a ještě víc vám pomůžou v tom plnit si váš sen v oblasti interiérového designu. Tak pojďme na to.

00:59
Na začátek jenom trošku malinko ohlédnutí, abyste pochopili i ty moje myšlenkové pochody a to, proč jsem došla k tomu, k čemu jsem došla. Tak náš kurz interiérového designu začínal někdy v roce 2012. Tuším, že aspoň v té podobě, v které už byl nějakým způsobem ustálený.

01:25
Původně to bylo jen takový jako emailový kurz. Možná někteří z vás jste tím dokonce prošli, když jsme neměli žádný přednášky, ale začínalo to jako emailový kurz. Byly tam domácí úkoly, ale bylo to všechno formou textu. Tak se to postupem času vyvíjelo. Když jsem přidávala webináře, přibýval tam obsah, protože bylo čím dát víc věcí, které bylo potřeba se naučit.

01:54
Takže to narůstalo, měli jsme živé webináře, který fungovali tak, že jste mohli akorát komentovat, když jste chtěli se mnou komunikovat. Ale postupem času teďka vlastně poslední dva roky se to vyvinulo, takže jsme měli online živý setkání, kdy jsme se fakt navzájem viděli a mohli jsme si povídat. Potom v klubu jsme si už i tykali, takže jsme si začli tykat i ze studentama, takže to bylo mnohem osobnější.

02:26
Samozřejmě byly i konzultace a v roce 2018 to byl rok, kdy vznikl klub. Původně tím záměrem bylo, aby ten klub byl místem takového celoživotního vzdělávání, aby tam byly ty novinky, ty trendy a tak dále, abyste pořád byli v obraze, co se děje v oboru a na druhý straně ta druhá polovina měla být o tom podnikání, o tom...

02:51
jak úspěšně podnikat v oboru. A tak to fungovalo. Ale zase ten klub prošel nějakým vývojem a začali jsme dělat třeba online kavárnu, která je úplně skvělá, kde se vlastně navzájem můžete poznávat, seznamovat, se diskutovat o různých věcích. No a já jsem nějakým způsobem pomalu, nebo tak jako přirozeně to vznikalo, že ten kurz s tím klubem se začali prolínat opravdu hodně. Jednak ty studenti v tom kurzu designu měli spoustu přednášek nebo

03:21
rozšíření těch témat, které jsme probírali v tom kurzu, bylo v klubu. Takže já jsem velmi často studentům říkala, tohle najdete v klubu, takže si tam skočte a běžte se na to podívat. No a teďka poslední dobou se to začalo prolínat i opačně, kdy jsem třeba udělala konzultační hodiny, které byly propojené s klubem a s kurzem. A mělo to naprosto skvělý efekt. Teďka třeba poslední konzultace, co jsme měli, tam bylo super, že

03:48
třeba Lucka přišla a ptala se na nějakou svojí otázku, která jí byla zodpovězena, ale zároveň se někdo další ptal na něco, na co ona věděla odpověď. Takže to funguje opravdu krásně a dává mi větší smysl, nebo připadá mi v tom větší hodnota to nějakým způsobem propojit. To prolínání bylo ale i v rámci toho klubu samotného, to jste si možná všimli. My jsme měli vždycky sekci design a sekci podnikání.

04:16
A stejně vlastně to všechno bylo hodně promixované a poslední dobou čím dál tím víc. A pravdou je, že 80% lidí, co jste v klubu, máte tu variantu i s podnikáním. Takže to už se možná maličko dostáváme k těm důvodům, které mě vedly k tomu rozhodnutí, který se dneska dozvíte. Jednak to prolínání toho kurzu s klubem a jednak to prolínání i uvnitř. Druhá věc,

04:45
která mě k tomu dovedla nějakým způsobem, je možná, jste viděli v klubu tu lekci o strategii modrého oceánu, tak tohle je moje strategie modrého oceánu, kdo neví, ať se tam mrkne na tu lekci, jak se odlišit od konkurence. Ale taky je pravda, že já jsem vlastně jako cítila poslední třeba rok, dva, už jakože je potřeba nějaká změna, jenom jsem pořád prostě nevěděla, co, takže jsem nad tím a nad tím přemýšlela,

05:15
Vlastně je i pravda, že jsem dělala dvě, sice jako tématicky stejné, ale pracovně dost odlišné věci. Jedna věc je vlastně vést ten kurz a jedna vést ten klub. A když třeba běžel kurz, tak jsem se mu věnovala na 100% a už mi nezbývalo tolik času na ten klub a tak dále. To, co si taky jako hodně vážím na tom klubu a na tom, co vy vlastně jako v tom klubu děláte, je ta skvělá komunita, která nám tam vzniká.

05:44
takže to jsem chtěla podpořit a hlavně jsem chtěla něco, co jako pomůže ještě víc, ještě víc vám a ještě víc samozřejmě třeba dalším lidem, kteří mají ten sen, pracovat v oboru interiérů a živit se tím. Takže na konci roku 2023 jsem na to přišla, co bych vlastně jako chtěla udělat, ale musela jsem to nechat dozrát, prostě to srdce říkalo jako že jo, to je ono, to by si jako měla udělat.

06:13
a ten mozek pořád měl nějaké námitky, takže je to asi tak vždycky v nějakém rozhodnutí velkém, který poměrně zásadně změní fungování celého mého podnikání, ale je to tady. Takže jestli jste ready, takhle to bude vypadat.

Rozhodla jsem se propojit do určitý míry klub a ten kurz interiérového designu, není to úplně na 100%.

06:42
ale do určité míry. Ano, vy víte, že i třeba, kdo jste absolvovali třeba jinou školu interiérového designu, tak taky pořád v tom klubu najdete nějaký užitečný věci, vět, který jste třeba ve škole neměli. A myslím si, že, nebo aspoň to takhle jako slyším od vás, když se třeba potkáme naživo, že jste měli tu a tu školu, nebo znáte někoho, kdo měl tu a tu školu, a že jste se tam nenaučili třeba úplně všechno, co jste chtěli.

07:09
A já si myslím, že to ani nejde, že žádná škola nemůže udělat to, že vás naučí všechno, na 100% . Záleží i na tom, kdo to tam samozřejmě učí a co si myslí, že je důležité pro ty studenty konkrétní. Ale ani to asi není v silách nějakého času, který na ten kurz je třeba vymezený, aby se lidi naučili všechno. Takže v tom si myslím, že i ten klub je zase super,

07:39
Je to proces, je to celoživotní vzdělávání a je to něco, nějaké místo, kde se můžete zeptat někoho na něco, nebyt na to sám. To mi přijde docela jako zásadní a důležitý. Takže teďka jsme měli klub, který byl právě o tom celoživotní vzdělávání, měli jste tam ty novinky, trendy, časopis, samozřejmě klubové akce, online i offline, kavárnu, konzultace a pak samozřejmě ty návody na...

08:05
praxi a na podnikání a vedle bylo studium designu. A teď to bude tak, že část toho kurzu interiérového designu se přesune do klubu. Nazvala jsem tu část interiérový design 1. Kurzy, které budou v téhle úrovni 1, bude možné studovat v rámci

08:33
předplatného v rámci členství v klubu. No a potom, když se někdo rozhodne, že vlastně absolvoval všechny ty kurzy interiérový design 1 a chce pokračovat, tak bude mít možnost potom pokračovat už mimo klub druhou úrovní, která se bude jmenovat interiérový design 2. Ty kurzy v té první úrovni vycházejí vlastně z té struktury toho původního kurzu interiérového designu, takže tam

09:02
bude úvod do interiérového designu, probereme principy designu, zvlášť kurzík bude na tvorbu konceptu, samozřejmě prostorové řešení interiéru, ergonomie, rozmístění nábytku a tak dále. Budou tam barvy, samozřejmě materiály a osvětlení, dekorace a téma počítačových programů a navrhování, tvorba vizualizací, tvorba půl rysů.

09:30
U tohoto kurzu, počítačové programy a tvorba vizualizací, je to spíš obecně. Takový přehled i třeba, jaké programy existují a tak dále. A potom tam bude návrh interiéru v programu Sketchup Free. Takže to jsou kurzy úrovně jedna.

09:49
To, co bych ale určitě měla ještě zmínit k tomu, je, že by to neměl být nějaký statický seznam kurzů, ale že plánují, že ty kurzy do budoucna budou přibývat a prostě teď třeba určitě plánují udělat nějaký kurz na využití umělý intelligence v interiérovém designu. Takže určitě časem kurzy budou přibývat podle toho, jak se bude vyvíjet ten náš obor. A když student projde všemi těmito kurzy,

10:18
tak může pokročit do úrovně 2. Co je důležité, je, že samozřejmě kurzíků bude víc, jednotlivých, takže v té členské sekci bude něco, co se bude jmenovat studijní cesta, kde budou ty kurzy vlastně sepsané tak, jak jdou za sebou a oni jdou za sebou, dá má to nějaký logický smysl.

10:38
takže je dobré v nich procházet kurzy postupně, takže tam bude ta cesta, kde si můžete očkrtávat, co už ten student prošel, co už má hotovo. A abych zachovala i vlastně tu živost a interaktivitu, kterou měl ten původní kurz interiérového designu, tak vždycky od září a od února budou probíhat studijní skupiny. Studijní skupina je něco, co jsem si takhle nazvala

11:04
A bude to skupinka lidí, kteří budou začínat v ten stejný okamžik a budou těmi kurzy procházet společně. A samozřejmě tak, jak tím budeme procházet, budou probíhat konzultační hodiny k těm jednotlivým tématům. Samozřejmě to, co je super na tom a vždycky bylo i v tom kurzu designu, je to, že vidíte práce těch ostatních studentů. Vidíte, co na stejné zadání udělali za úkol, jak to vypadá.

11:32
Můžete si to porovnat, můžete se poučit z chyb ostatních, takže to je určitě velká přidaná hodnota. A samozřejmě u všech těch jednotlivých kurzíků budou úkoly, tak jak to bylo, který bude potřeba zaslat zpět ke kontrole. No a jak jsem říkala, když už student projde všechny ty kurzy úrovně jedna, anebo eventuálně to bude někdo, kdo už třeba někde jinde nějaký kurzy absolvoval.

11:57
tak když prokáže ty svoje vědomosti, že tohle všechno ovládá a umí, tak může pokročit do toho kurzu interiérový design 2, který už bude velmi individuální. A opravdu bude to vlastně kurz z jedné části projektový, kdy pod mým dohledem bude student pracovat na nějakém návrhu interiéru pro konkrétního cvičného klienta. Ale zároveň bych to ráda pojala tak, aby tam byl i tak...

12:25
co se může být nejlépe a už začaly pracovat i na tom jeho uplatnění v té praxi, ať už bude chtít pracovat někde v nějaké firmě nebo si bude chtít začít podnikat, tak aby jsme společně začali hledat ty cesty a začali ten jeho sen vlastně zhmotňovat. Takže to bude interiérový design dvě.

12:48
Všechny podrobnosti vlastně k obsahu těch kurzů úrovně 1 a úroveň 2 budou na webových stránkách, takže tam si to potom můžete eventuálně přečíst. Každopádně, co se mění pro vás, kdo jste stávající členy klubu, tak dobrá zpráva možná je, že se nemění nic, pokud nebudete chtít.

13:09
Pořád vlastně tak, jak máte teďka někdo členství design nebo členství design a podnikání, tak to zůstává pořád vlastně stejné. Bude tam přístup vlastně ke všemu tomu, v čemu jste měli do teďka opravdu žádná změna, pokud vám to takhle vyhovuje a jste takhle spokojení, tak můžete v pohodě takhle zůstat. Jenom pozor, pokud byste se rozhodli třeba ukončit to členství tak, jak je teďka a pak jste se rozhodli...

13:38
zase znova se vrátit do klubu, tak už budete muset pořídit členství nový. K tomu se dostaneme za chviličku, nebude to nějaká strašně velká změna, ale ty členství se budou měnovat jinak a bude tu trošku jinak uspořádané. Jinak bych ještě ráda upozornila ty z vás, kdo jste si třeba dělali v...

14:02
v klubu některé kurzy, třeba to textilní dekoratérství, tak abyste si určitě stáhli nejpozději do 15. srpna certifikát, pokud jste si to ještě nestáhli do počítače, protože potom ty kurzy poběží na trošku jiným systému a vlastně ztratíme ten progres, to vlastně, co jste si udělali a ten vystavený certifikát. Takže kdo nemá stažený certifikát z kteréhokoli kurzu, který byl v klubu, tak určitě na to nezapomeňte a certifikáty si stáhněte.

14:32
Co se mění pro absolventy toho původního kurzu interiérového designu, základy interiérového designu, tak prakticky taky nic, protože pro vás vlastně zůstává veškerý ten obsah v té studentské sekci, který jste měli, tak ten tam prostě zůstává a tak, jak bylo slíbeno, že k tomu máte doživotní přístup, tak k tomu doživotní přístup máte a nemusíte nic zvláštního zase podnikat.

15:02
Pojmenovala jsem je originálně Klub a Klub plus Kurzy. A ty varianty budou vypadat takhle v tom, protože právě, jak jsem říkala na začátku, nedává mi úplně smysl dělit ten design a dělit to podnikání. Takže prostě v té sekci Klub bude všechno to, co bylo vstávající varianty design a podnikání. To znamená všechny přednášky, co se děje v interiérovém designu.

15:28
časopis, všechny akce a tak dále, ale bude tam i prostě ta sekce podnikání, bude to všechno v jednom jediném balíčku. Pro vás, kdo teda jste byli členem klubu doteď, tak pro vás platí, že ten kurz textilního dekoratérství a renderingu tam zůstává, pokud máte ty staré varianty, kdo ale vlastně se vstane novým členem klubu, potom od toho září, tak už tam to textilní dekoratérství a rendering nebude, protože se to logicky přesune do té skupiny nebo do té varianty klub.

15:57
kurzy. A tam bude samozřejmě všechno v té variantě klub plus všechny ty kurzy úrovně jedna, jak jsem je před chvilkou vyjmenovala.

16:09
Samozřejmě bude platit i to, co platilo dosud. Si můžete měnit ty varianty, jo? Když někdo prostě si pořídí klub a rozhodne se za tři měsíce, že by chtěl i ty kurzy, tak si prostě jednoduše v tom klubu, v té sekci můj účet může změnit variantu a může okamžitě se pustit i do kurzů a úplně stejně to bude fungovat. I opačně můžete si tu variantu snížit z kurzů jenom na klub. Tak a co se mění ještě, což je docecela důležité, je, že...

16:38
Do teďka jsme měli to placení členství měsíčně a to se změní na čtvrtletní. Ten důvod je docela jednoduchý. Myslím si, že i kdybyste jí dostal členem na měsíc, tak to nedává smysl, protože za ten měsíc nedokáže se naučit všechno, co potřebuje, a nedokáže využít všechny ty výhody toho.

17:05
klubu, takže kvůli tomu čtvrtletní členství, protože nějaký měsíc opravdu by vám ani nepřinesl jako hodnotu, kterou byste z toho klubu získat měli. No a co se týče cen, to vás určitě bude zajíman, tak ta varianta klubu bude stát za čtvrtletí 2900, což je vlastně téměř to samé, jenom zaokroulené proti tomu, co bylo dosavad.

17:33
a členství klub a kurzy bude stát čtvrletně 3 900 korun. Ceny to jsou zaváděcí. Myslím si, že ta hodnota je i vyšší, ale chci právě, to je i ta moje myšlenka, umožnit co nejvíc lidem, aby peníze nebyly překážkou proto, aby si splnili ten sen a pracovali v interiérovém designu nebo podnikali. Kdy se to spustí...

18:03
Já jsem čekala, že to je od září, ale vlastně už od 15. srpna to bude všechno nastavené, bude to k dispozici. A bude to fungovat s tím, že od toho září potom poběží ta první studijní skupina prvních studentů, který touhle formuo začnou a studovat ty kurzy, ty úrovně jedna. Tak, nějaký shrnuté. Co si myslím, že je výhodami pro vás, tak...

18:32
Jestli jste to sledovali bedlivě, tak asi nebo doufám, vidíte na tom, že ta hodnota toho členství bude vyšší a lepší, ale zároveň za tu příznivější cenu. Já jsem dřív dávala stipendium, já určitě si pamatujete, vždycky jednou za rok jednou studentovi, aby si mohl dovolit studovat interiérový design, protože ten kurz stál 38 000 původně.

19:01
ale takhle je to mnohem přístupnější a výhodnější cena pro všechny. Obrovskou výhodu vidím v tom, že je to vše v jednom, že je to kompaktní balíček, kompaktní platforma, kde máte všechno k dispozici. Je tam to celoživotní vzdělávání, je tam to základní vzdělávání, přehled v oboru a tak dále.

19:22
ale ten kontakt právě i s ostatníma, kontakt s ostatníma designéry, i se zkušenějšíma nebo i s těma, který jsou na stejný úrovní jako vy, takže na to jako nebudete sami. To si myslím, že prostě nikde jinde není a to je právě ten můj modrý oceán. A tam je vize, která zkrátka je prostě vytvořit nějakou tu platformu, která bude vám přinášet

19:48
prostě tu podporu, tu pomoc v tom interiérovém designu, ať už v tom základním vzděláváním nebo v tom pokračovacím, aby tam bylo jednak to vzdělání, ale jednak právě ta komunita. A to byla vlastně společná podpora a motivace napříč vlastně různými stádii v pokročilosti.

20:13
takové opravdu místo, kam se budete rádi vracet a bude vám podporou dlouhodobě, ne jako škola nebo kurz, který dobrý jednou skončí a pak co. Takže tady by to opravdu mělo být o dlouhodobém vzdělávání a dlouhodobý podpoře v té vaší kariéře. Takže to je moje vize, to je můj plán.

20:36
Ještě možná řeknu, že samozřejmě, jak jsem říkala, že se pro vás nic nemění, kdo jste v stávající variantě design nebo design a podnikání, tak to platí. Ale pokud budete chtít, tak budete moct kdykoliv přejít na tyto vyšší varianty. Ta, co bude klub, bude pro vás stejná, akorát je tamto čtvrtletní placení. Ale pokud budete chtít, tak samozřejmě můžete si dát i tu variantu klub a kurzy.

21:01
Pokud někdo z vás je členem klubu, ale zatím se jen tak rozkoukává a ještě ten design nezačal studovat, tak to je skvělá příležitost. A nebo pokud už máte nějaký studium za sebou a třeba máte pocity, že ještě něco byste potřebovali nastudovat nebo si chcete nějaké informace osvěžit, tak klidně můžete přejít do té nový varianty klub a kurzy a můžete začít studovat.

21:29
Já doufám, že vás můj plán a moje vize zaujali. Kdybyste k tomu měli jakýkoliv otázky, tak jsem vám k dispozici. Ptejte se opravdu na cokoliv. Já se těším, že se spolu budeme od září potkávat v klubu a potkávat v kurzech. Mějte se krásně!