Je vám horko? Je váš domov rozpálený a vy se snažíte všemožně ochladit? Zapomeňte na klimatizaci. Mnohem ekologičtější, ekonomičtější a pro vaše zdraví šetrnější je větrák! Na trhu najdete spoustu variant, od stropních přes stolní po stojanové. Většinou nejsou příliš krásné, ale rozhodně jsou funkční. Pokud ale nechcete ve svém domově dělat kompromisy co se designu týče, podívejte se na můj výběr zajímavých ochlazovacích kousků:

Pro milovníky minimalismu: Revoluční větrák bez vrtule Air Multiplier od Dyson. Vypadá dobře, je bezpečný a má nižší spotřebu. Více o něm najdete třeba zde.

Pokud milujete vintage styl, poohlédněte se po bleších trzích, bazarech a starožitnostech. Tento nádherný kousek je z Aukčního domu Sýpka (kde mimochodem najdete další nádherné retro kousky od nábytku po porcelán) a aktuální cena v aukci je  4 500 Kč.

Retro design má také tento mini větrák, který pomocí USB zapojíte do svého notebooku.

Do industriálního nebo moderně městského interiéru by se hodil Otto – větrák v elegantním bambusovém obalu.

A něco pro romantické duše. Něžná křídla větráku I:Wing vám přinesou chladivý vánek a přímo zasněnou atmosféru.

Tento větrák byl navržen studiem Phoenix pro německou firmu Bionic Motion. 
Tak co, který větrák byste si vybrali vy? Já jsem se zamilovala do toho starého od AEG. Ale doma nás chladí obyčejný bílý stojanový. V podkrovním bytě na něj ale teď v horkých letních dnech nedám dopustit :-)