Pokud sledujete můj facebook, už jste určitě viděli album fotografií z nedávno proběhlého veletrhu FOR FURNITURE 2014 v pražských Letňanech. Pokud jste na veletrhu nebyli a fotky neviděli, můžete si je prohlédnout zde.

Ačkoli jsem většinou k veletrhům v našich končinách skeptická, letos mě zaujalo hned několik expozic. Jen více takových prosím!

První milé popovídání jsem si užila s paní Hanou Kroa – majitelkou interiérového studia a autorkou originální české kolekce látek. Moc se mi líbí barevnost této kolekce. Doladit můžete dokonce i stínítka lamp ze stejných látek.

V obležení návštěvníků byl stánek firmy Lusito, která nabízí originální vybavení do dětských pokojíčků. Není divu. Mně se moc líbily veselé kulaté sedáky Donut a kolekce svítidel a dalších doplňků s půvabnými obrázky.

Novinkou, která právě přichází na náš trh jsou sedací soupravy Feydom. Mně naprosto nadchly jednak svými tvary a také na dotek úžasným materiálem, který se údajně velmi snadno čistí a neohrozí ho ani rozlité červené víno – stačí vysát hadříkem. Také cenově jsou sedačky příznivé.

Nejlepší na těchto sedačkách je ale jejich variabilnost, která je opravdu neuvěřitelná – v jedné sedačce jich máte hned několik.  Z opěrky se stane podnožka, pro přespávající návštěvu snadno vytvoříte dvě jednolůžka, pro sledování pátečního rodinného filmu pohodlné letiště… Podívejte se na video.

Pro tento typ akce výjimečným byl pokus designérky Ing. Ivy Bastlové seznámit návštěvníky s posledními světovými trendy, jak tomu bývá na zahraničních veletrzích.  Instalace 4 různých podob interiéru nesla název Scéna: inspirace & trendy 2014. Na stránkách projektu si můžete stáhnout obsáhlou brožuru s detailními informacemi.

Byli jste také na veletrhu? Napište mi, co vás nejvíc zaujalo!

P.S. Blíží se Velikonoce a každý by měl mít na jaro něco nového. Plánujete třeba proměnu bydlení? Mám pro vás proto velikonoční dárek. Už v pondělí můžete koupit mou e-knihu Jak zařídit interiér s velkou slevou. Sleva bude platit jen 36 hodin, tak se nezapomeňte stavit!