Dnes tu mám pro vás reportáž z návštěvy veletrhu Tendence v pražských Holešovicích, kam jsem se v pátek vypravila. Organizátoři lákali na prezentaci thajského designu, ukázky floristiky,  veletrh osvětlení atd. atd.

Na Thailand show jsem se těšila – slibovala “ spojení jedinečného moderního designu a precizního řemeslného zpracování za použití exotických materiálů a kvalitních produktů.“

Design představovaly dva stánky hned na kraji haly, některé kousky byly opravdu zajímavé. Zbytek expozice ale zahrnoval různé sošky ze dřeva, šperky nebo kosmetické prostředky…

Mohli jste ale shlédnout vystoupení thajských tanečnic nebo ochutnat jídlo připravené přímo na místě podle thajské receptury.

Veletr osvětlení (trochu silné slovo pro asi 3 stánky a soutěž o nejhezčí osvětlení) ničím bohužel nezaujal.

Zato dekorací bylo všude plno. Žádné „tendence“ či náznaky trendů se bohužel neobjevily, stále stejné firmy i nabídka ničím nepřekvapily, ale ani neurazily.

Pěkná byla expozice 1. ročníku soutěže v aranžování květin pro profesionální floristy a floral designéry  ROSA PRAGENSIS. Květinové svatební kreace na téma „Růže stokrát jinak aneb pocta královně květin“ byly opravdu nádherné.

Věnec z větviček šípku doplněný průhlednými baňkami  s vodou pro květy růží.

V Křižíkově pavilonu jste mohli vidět vybavení ložnic.

Nejvíce mě asi na veletru zaujala expozice Atelieru Girafa a jejich originální vybavení do dětských pokojů…

… stánek The Pillow Shop s designovými polštáři…

… a potěšilo mě setkání s paní Martinou z Bella Rose :)
Fotka se ovšem moc nepodařila…

P.S. Kdo chce, může ještě shlédnout oficiální video z prvního dne veletrhu zde.