V lednu byl u konce náš kurz Základy interiérového designu, který startoval v září 2018. A studenti samozřejmě měli odevzdat a obhájit své závěrečné projekty. A musím říct, že – teď už absolventi –  jsou snad stále šikovnější a šikovnější a jejich návrhy byly opravdu skvělé. A bylo jich tolik, že si dnes ukážeme dva a další si necháme zase na příště…

Návrh pracovny pro manažera – Eva Vacková

Prvním projektem je návrh pracovny. Jak grafická podoba samotné prezentace tak třeba vizualizace jsou perfektní a moc se mi líbí i design místnosti jako takový – barevné a stylové sladění je krásné, moc pěkný výběr doplňků a dobré nápady – třeba “zamaskování” rozvodné skříňky mezi obrazy, květináče na zdi a “betonová” tapeta. To se Evě povedlo, co říkáte? Pozitivně jsem hodnotila i návrh skříně na míru, a i to že se na ní opakují motivy zelené a betonu, které jsou jinde v místnosti.

Výhradu jsem měla jen k umístění pracovního stolu – protože sedět zády ke dveřím není (pocitově) příliš vhodné. V takových případech vždy chci po studentech, aby mi dané řešení argumentovali. Eva svou variantu obhájila – pro toto řešení se nakonec rozhodla proto (ačkoli zkoušela mnoho jiných), že stůl je umístěn pod oknem a dopadá na něj dostatek denního světla, klienti sedící v křesílkách při obchodních prezentacích uvidí na monitor na zdi a v takových případech bude pan manažer sedět s nimi a nebo prezentovat, nebude tedy k nim zády… Manažer také byl na tento způsob sezení už zvyklý a vyhovovalo mu to. V neposlední řadě by bylo těžké v prostoru umístit skříň na míru, která skýtá mnoho úložných prostor a např. pod okny by tolik místa nebylo a navíc nebylo možné „zabednit“ rozvodovou skříň.

Sami vidíte, že to vždy není úplně jednoduché a každý projekt má svá úskalí, se kterými je třeba se poprat…

(Klikněte na prezentaci pro zvětšení. Obrázky místnosti v původním stavu z důvody ochrany soukromí klienta nezveřejňujeme).

Návrh obývacího pokoje s pracovním místem – Kateřina Švancerová

Když jsem se podívala na obrázky “před”, říkala jsem si, že to je hodně malý prostor a byla jsem zvědavá, jak si s tím Kateřina poradí. Co všechno si klienti přáli si můžete přečíst v popisu projektu níže v prezentaci. Ale výsledek je naprosto úžasný a mě osobně se velmi líbí celkové pojetí a design, barvy, materiály… Hned bych se nastěhovala :-)

Co se týče formální stránky – a tedy grafického zpracování prezentace – tak je to také super, je to velmi přehledné, vše mi bylo jasné, promlouvá hlavně samotný návrh a nic jiného tam neruší.

3D vizualizace jsou naprosto perfektní. A je super, že se Kateřině podařilo dostat do místnosti tolik místa k sezení. Obývací stěna je decentní a přitom zajímavá. Doplňky jako obrazy a polštářky jsou sladěné a socha Art – to je třešnička na dortu!

Čeho jsme si ale v návrhu všimla je rozdílná barevnost konferenčního stolku ve vizualizacích a ve vzorkovnici (správně má být opravdu tmavý) a pak také trošku jiné odstíny stěn… Tady by to ještě stálo za to dotáhnout k dokonalosti :-). Nícméně i Kateřina svým projektem studium úspěšně zakončila a svůj certifikát si určitě zaslouží.

(klikněte na prezentaci pro zvětšení)