Nejlepší práce studentů kurzu designu – zimní semestr 2016 – 1. část

autor Jana Pěkná on Leden 31, 2017 in studentské práce with 3 komentáře

Ráda bych vám opět ukázala několik velmi povedených prací studentek mého online kurzu Základy designu interiérů. Tentokrát bylo opravdu těžké vybírat, protože dobrých prací bylo hodně. Každý návrh byl něčím originální a většina studentů skutečně projevila své nadání a cit pro řešení bytových prostorů. Takže jsem se rozhodla rozdělit ukázky na dva díly a dnes je tu tedy první část.

Tak pojďme na to (ukázky jsou seřazené náhodně, není to žádné pořadí od nejlepšího…)

Dětský pokoj Terezy Matouškové

Pokojíček pro tříletého klučinu je netradiční tím, že v něm jsou schody vedoucí do vyššího patra, kde, až chlapec doroste do puberty, bude spaní. Nyní ale má pokoj sloužit spíše jako útočiště a místo na odpočinek, koncentraci a čtení, protože herna je v jiné části domu. Na návrhu se mi líbí mimo jiné kreativní dekorace, které nejsou kýčovité (raketa nad postelí, stěna z tabulové folie), „schovka“ pod postelí a horolezecká stěna. A hlavně to, že je myšleno na to, aby pokoj mohl růst spolu s dítětem. Mimochodem, Tereza má krásný blog, určitě doporučuji navštívit…

tereza-mood tereza-pudorys tereza-vizualizace

Útulné útočiště Lenky Vejlupkové

Obytná kuchyně z tohoto návrhu se nachází v malém venkovském domě. Jde o dřevostavbu a dřevo je tu tedy hlavním motivem. Dům je ve výstavbě a rozpočet je velmi omezený. S tím si ale Lenka poradila díky tomu, že některé zařizovací prvky se jí podařilo najít levně ve výprodeji, nebo dokonce zdarma – jako posuvné dveře, které stačí zrepasovat. Naopak se nešetřilo na kvalitní podlaze a spotřebičích.

lenka-mood


tereza-3d.001 tereza-3d.002

Návrh kuchyně a předsíně Juliány Piatákové

Požadavkem klientů bylo řešení vstupu do bytu tak, aby nebylo hned vidět do místnosti naproti. A dále pak kuchyně s množstvím úložných prostor. Majitelé toužili po hravém řešení a zbožňují recyklaci. Juliána navrhla předsíň oddělit kovovou sítí, na které mohou viset třeba květináče. Super je i to, že v předsíni je navržená spousta úložných prostor. V kuchyni se počítá se zachováním původních spodních skříněk, jen se vymění dvířka za nová z překližky a doplní se horními skříňkami. Mezi kuchyní a chodbou je úložná skříň, kde nechybí ani prostor pro pejska. Celý prostor se sjednotil novou podlahovou krytinou (původně několik různých krytin). Prostoj osvěžuje žlutá a zelená barva a tabulová plocha pro psaní vzkazů.

juliana-kuchyn juliana-predsin juliana-pudorys

Peru v podkroví od Jolany Nezvalové

Výzvou v tomto případě bylo navrhnout společenskou místnost s kuchyňským koutem v podkroví. Inspirací se stal kobereček dovezený z Peru a proto je v tomto duchu zařízena celá místnost. Rozpočet byl opět velmi nízky – 40.000 Kč. Jolana proto využila levných palet na vytvoření sezení a také kuchyňské linky. Sezení je navíc díky přidaným kolečkům variabilní a může posloužit i na spaní pro návštěvy. Přírodní materiály a teplé barvy vytváří atmosféru pohody, odpočinku a vybízejí k příjemné komunikaci.

jolana.003 jolana.004 jolana.005Tak to je pro dnešek vše. Pokračování příště… :-)

 

Jana Pěkná

Učím interiérový design a designérům pomáhám rozjet jejich úspěšné podnikání. Můj příběh si můžete přečíst zde.