Snímek obrazovky 2015-03-23 v 9.26.36

pCon Planner je program původně vyvinutý pro návrhy kancelářských prostor. Je používán výrobci a prodejci kancelářského nábytku. Nicméně tento program lze použít i k návrhům bytových interiérů. Pro jeho volbu hovoří hned několik výhod:

  • základní verze programu je zdarma
  • obsahuje velké množství hotových 3D modelů nábytku
  • je napojen na online databázi modelů Trimble (databáze pro program SketchUp s obrovským výběrem 3D modelů včetně produktů známých firem)
  • je v češtině

Program dokáže pracovat i s vašimi vlastními modely, pokud je například vytvoříte v programu SketchUp. Do programu pCon Planner se importují ve formátu 3ds.

Práce s programem je snadná a intuitivní. Pokud jste například používali program Sweet Home 3D, princip zůstává podobný. Nicméně oproti SH má tento program mnohem lepší výstup, posuďte sami:

Snímek obrazovky 2015-03-23 v 9.14.05

Snímek obrazovky 2015-03-23 v 9.13.24

Snímek obrazovky 2015-03-23 v 9.12.59

Pro tento program take hovoří služba „Impress“, která slouží k vytvoření působivé prezentace pro vaše klienty. Těm pak stačí odeslat odkaz na vytvořenou prezentaci a oni si vše mohou pohodlně prohlédnout. Do prezentace lze nahrát jednak vizualizace přímo z programu pCon Planner, dále panoramatické náhledy vytvořené v tomto programu (obrázky, které lze pomocí myši otáčet a nahlížet na místnost z různých úhlů), tak také vaše vlastní obrázky, například mood board, vzorkovnici apod.

Další podrobné informace a video návody najdete na stránkách české podpory, kde si také můžete stáhnout a vyzkoušet verzi zdarma.

Aktualizace (únor 2017): Aktuální verze 7.4 má nové uživatelské prostředí, doplněné povely z PRO verze a nový rendrovací systém OSPRay. Přitom se zachovává svoji jednoduchost ovládání.
Česká podpora programu v tuto chvíli již není funkční, ale můžete využít webové stránky http://pcon-planner.com/cs/