Tentokrát mám pro vás inspiraci z ložnice. Je to přeci to nejdůležitější místo v bytě! I když často se stává, že si lidé nechávají zařizování a dekorování ložnice až na konec (a možná, že jí vůbec nevěnují takovou pozornost, jako obýváku nebo kuchyni). A to by byla škoda. V ložnici si máme odpočinout, načerpat novou energii do dalšího dne, musíme se cítit pohodlně, nic by nás nemělo rušit.

Co se týče barev, psycholog by vám doporučil nejspíše klidné přírodní (neutrální) barvy a odstíny modré nebo zelené. Ty obecně mají zklidňující účinek.

Naopak se nedoporučuje například červená nebo oranžová. Ty spíše povzbuzují k aktivitě, než by ji utlumovaly.

Ale důležitější je, jak to cítíte vy! Toužíte po výrazně barevné a veselé ložnici? Proč ne? Pusťte se do toho. A nezapomeňte, že v ložnici je tím nejdůležitějším místem postel – a jak jsme si říkali ve 3. videu kurzu Bydlete krásně – je dobré ji nějak zvýraznit. Co třeba zajímavé čelo postele? Nebo výrazná tapeta na zdi za ní? Stejně poslouží i zajímavé povlečení (na jeho výběru si opravdu dejte záležet – postel zabírá v místnosti značný prostot a není jedno, jakou barvu, styl a vzor na povlečení zvolíme – vše musí ladit s ostatním zařízením.)

Podívejte na pár obrázků s originálními nápady do ložnice, které jsem našla. Třeba vás budou inspirovat :-)

Foto: Nexpeditor.net via Pinterest
Co říkáte na tento originální noční stolek? Nejenže krásně poslouží k upevnění lampičky, ale světlo z lampičky krásně zvýrazní kresbu dřeva a to přidává ložnici na útulnosti.

Foto: Oma Koti Valkoinen via Pinterest
Nad postelí nemusí viset jen obraz. Zkuste tam nechat napsat váš oblíbený citát. Můj tip: natřete zeď za postelí tabulovou barvou a můžete nápis měnit jak často budete chtít.

Foto: Avenue Lifestyle
Nemusíte vše umisťovat přímo nad poslel. Asymetricky pověšené obrázky rozhodně připoutají pozornost.

Foto: Decoration Facilisimo via Pinterest
A na závěr něco pro romantické duše. Drobná světýlka na řetězu (a klidně můžete použít i ta z vánočního stromečku) se hodí nejen do dívčího pokoje, ale pokud se vám líbí, nebojte se je nainstalovat ani do zcela dospělé ložnice :-)