Blogeři se letos na Designbloku objevili nejen v rámci expozice IKEA (o tom, kdo co tvořil, jste se již jistě dočetli u zúčastněných blogerek, ještě do dnešní půlnoci můžete soutěžit u mně o poukázku na 500 Kč do IKEA, pokud odpovíte na soutěžní otázku), ale výborný nápad zrealizoval i tým časopisu SOFFA ve spolupráci s Meet Czech Design. Do Prahy totiž pozvali několik blogerek (a jednoho blogera). Část jich přijela ze zahraniční, část z Čech. Blogeři měli za úkol vybrat si v rámci expozic na Designbloku to, co je zaujalo, a v domě U Minuty pak nainstalovat tyto předměty podle svých představ. 
Měla jsem možnost zúčastnit se velmi příjemného popovídání s těmito blogery. A mluvilo se nejen o tom, co kdo na Designbloku vytvořil, ale i o blogování obecně. 
Nemůžu se rozhodnout, která instalace se mi líbila více. Nejoriginálnější ale asi vytvořila Bára Perglová, která je propagátorkou minimalismu a tak věci, které podle ní v interiéru vlastně nepotřebujeme, jen naznačila washi páskami…
Tato akce byla podle mně skvělá a zapojení blogerů ukázalo, jak lze předměty, které jinak můžeme vidět jen naaranžované v rámci jednotlivých expozic na výstavě, vidět tak, jak by mohly vypadat v reálném interiéru. Mám radost, že i u nás se blogy pomalu stávají uznávanými médii a je jim dán prostor i na takové akci, jako je Designblok :-)
Jak to celé probíhalo a vypadalo se můžete podívat (a seznámit se s jednotlivými blogery) na stránkách časopisu SOFFA – je tam i krásné video! 
Foto: SOFFA