Musím říct, že toho bylo tentokrát k vidění opravdu hodně. Dokonce, když jsem se podívala na článek o For Furniture 2014, bylo toho zajímavého snad i více. A to je jistě potěšující zpráva.

Zaujalo mně velké množství různých inovativních materiálů. Třeba interiérová špalíková podlaha, která je novinkou na českém i evropském trhu. Prý se v životnosti vyrovná i dlažbě. Pokud hledáte něco originálního a přitom přírodního, pak se vám bude určitě líbit. Pokládá se stejně, jako plovoucí podlaha.

Tahle kuchyň u mně vyhrála na celé čáře. Škoda, že vám nemůžu zprostředkovat ten požitek sáhnout si na materiály. Pracovní deska je z vysokotlakého laminátu, je velmi tenká a tvrdá. A skříňky jsou z dubové strukturované dýhy. Autorem je Star Interier.

Dýhované reliéfní desky byly vidět také na stánkou firmy Favour.

Milovníky rustikálního stylu určitě potěší stánek slovenského výrobce nábytku firmy Kalvín.

Originální stánek firmy Shooting Furniture, která se specializuje na pronájem nábytku a rekvizit pro filmové natáčení a nyní přišla i s e-shopem s názvem DiO, takže kousek filmu může mít doma každý :-). Něco je dovezené, něco ručně vyrobené…

Originální rozkládací pohovku představila chorvatská firma Prostoria). Vypadá elegantně a ani se nechce věřit, že po rozložení má 2 x 2 metry.

Pokud hledáte nějaké originální topné těleso, mohly by vás zaujmout tyto industriální solitéry značky Industriality, jejichž autorem je designér a sochař Lukáš Rais (k vydění budou i na Designbloku)

Trošku jiné skandinávské doplňky a textil, než jaké můžeme teď všude vidět, nabízí firma Get Inspired, která u nás zastupuje švédskou firmu Klippan nabízející mimo jiné eko textil, a značku Bengt & Lotta s proslulými kovovými svícny ve tvaru veselých postaviček lidí a zvířat.

A také se mi líbily magnetické květináčky od firmy Gardners. Skvělý nápad. Už vidím tu lednici s barevnými květináčky plnými bylinek, které budou k vaření hned při ruce :-)

A na závěr jako vždy vkusné dekorace Cedr Group (koupíte v DBK nebo na www.cedr.cz).

K vidění toho bylo více, pokud se do Letňan tentokrát vypravíte, určitě si něco, co vás zaujme, najdete. Samozřejmě tu je vystavováno jako obvykle velké množství nejrůznějších sedacích souprav, které zabírají největší plochu, postele, matrace a méně či více vkusné dekorace. Konec konců, můžete se přesvědčit sami, protože organizátoři veletrhu přišli s novinkou – online kamerami – takže se můžete mrknout, co se děje a jak to na veletrhu vypadá, pokud třeba osobně vyrazit nemůžete. 
P.S. Pokud na veletrh půjdete, zastavte se hned za hlavním vchodem a podívejte se na expozici Young Architect Award 2014 – soutěžních prací. Šikovní jsou ti mladí architekti… :-)
Použité fotografie jsou mé vlastní a jmenovaných firem