V dětském pokoji obvykle nebývá příliš místa. Psací stůl je ale pro školáky a studenty zásadní záležitost. Jak to zařídit, aby stůl splňoval všechny požadavky a zároveň pěkně vypadal?


Při řešení pracovního prostoru rozhodně využijte i stěnu k vytvoření úložných prostorů. Na samotném stole zůstane spousta volného místa pro práci.
Foto: www.home-designing.com


Zejména dívky bývají často kreativní a pořád něco malují a vyrábějí, což obnáší spoustu různých výtvarných potřeb, papírů, lepidel, stužek či korálků. Vytvořte pro kreativní dítě vhodné zázemí se spoustou úložných prostor. Tento obrázek také ukazuje, že se nemusíte držet jen tradičního umístění stolu čelem ke zdi.
Foto: http://roomenvy.files.wordpress.com


Zajímavě využitý prostor pod zkosenou střechou poslouží hlavně předškolním dětem. Nezapomeňte na dostatečné osvětlení. I když tady poskytují střešní okna spoustu denního světla, lampička večer je nezbytná.
Foto: http://journal-de-la-maison.dekio.fr


Psací stůl pod zvýšenou postelí je častým řešením při nedostatku prostoru.
Foto: www.home-designing.com


Postel ale také může být pod zvýšeným pracovním místem!
Foto: www.home-designing.com


Pro starší studenty vybírejte spíše neutrální barvy a „dospělejší“ zařízení.
Foto: www.home-designing.com

První příklad řešení dětského pokoje na zcela minimálním prostoru. Pracovní stůl je zde však spíše pro příležitostnou práci. Platí také pravidlo, že stůl by měl být umístěn tak, aby světlo z okna dopadalo na stůl pro praváky z leva a pro leváky z prava, aby si píšící rukou nestínili.
Foto: www.home-designing.com

Tento naprosto miniaturní pokoj může sloužit i dvěma dětem. Horní lůžko je přes den sklopené u zdi takže nepřekáží. V případě potřeby lze složit obě lůžka.
Foto: www.home-designing.com

Stůl nemusí mít jen klasický obdélníkový tvar. Zkuste s využitím různě tvarovaného stolu maximálně využít dostupný prostor.
Foto: www.home-designing.com


Pro dvě děti můžete zvolit zrcadlově stejné rozvržení s úložným prostorem uprostřed. Děti také uvítají nástěnku či jinou plochu, kde si mohou vystavit své výtvarné počiny.
Foto: www.decorpad.com


A poslední ukázka – řešení s výsuvnou postelí pro druhého sourozence.
Foto: www.home-designing.com